Over DSFW

Over DSFW

Ieder jaar in oktober vindt de Dutch Sustainable Fashion Week plaats. Tijdens deze tien dagen presenteert dit ‘one of a kind’ Fashion evenement duurzame innovatie, young & established designers en ready-to-wear fashion aan een groot publiek van meer dan 900.000 consumenten, bedrijven, retailers, scholen en organisaties.

Verspreid over verschillende gemeenten en locaties in Nederland en in samenwerking met diverse gemeenten, scholen, modezaken en instanties organiseert de DSFW onder andere catwalkshows, festiviteiten, lezingen, winkelroutes, workshops, tentoonstellingen, award-uitreikingen en debatten door heel het land.

DSFW onderscheidt zich van ander Fashion Weeks door zich volledig te concentreren op duurzaamheid en innovatief design. De aandacht gaat tevens uit naar jonge, innovatieve Ready-to-Wear collecties die in samenwerking met circa 800 modezaken uitgelicht worden. Daarnaast besteden we speciale aandacht aan de ontwikkeling van jong talent, in samenwerking met de toonaangevende Fashion & Design opleidingen. Daarbij vinden de activiteiten plaats door heel het land.

Terugkerende thema’s zijn:

  • Circular Fashion
  • Waste Reduction
  • (New Textile) Innovation

Doel

  • Uit onderzoek blijkt dat 68% van de consumenten verantwoorde kleding wenst, maar niet weten hoe (Goodbrandz)
  • Er wordt onvoldoende gecommuniceerd over duurzame mode volgens 60%
  • 9 op de 10 Nederlanders weten niets van de achtergrond van merken (ING)

Het primaire doel van dit evenement is om alle ontwikkelingen, innovaties en Young Designers een podium te geven en dit onder de aandacht te brengen bij een breed publiek en alle belanghebbende partijen (bedrijven, designers, modezaken, scholen, consumenten) met elkaar te verbinden.

Missie

Dutch Sustainable Fashion Week ziet de terughoudendheid in de verduurzaming van de mode-industrie. Een belangrijke oorzaak is dat designers, bedrijven en young innovators elkaar niet weten te vinden. Ook kijken de verschillende betrokken partijen in afwachting naar elkaar. Tegelijkertijd wordt de consument steeds bewuster, maar weet niet hoe hij bewust zijn kleding kan kopen.  Voldoende aanleiding om hier verandering in te brengen en alle betrokken en geïnteresseerde partijen via Dutch Sustainable Fashion Week met elkaar te verbinden.

Historie

In 2014 vond de eerste Dutch Sustainable Fashion Week plaats van 6 t/m 12 oktober. In samenwerking met Urgenda werd rond de Dag van de Duurzaamheid speciale aandacht aan het actuele thema duurzame mode besteed. Doel: ondernemers en merken & designers met elkaar in contact te brengen en consumenten inzicht te geven in alle mogelijkheden en ontwikkelingen. Het evenement is in korte tijd enorm gegroeid en ieder jaar haken er weer nieuwe samenwerkingspartners aan. Dit jaar zal de vijfde editie plaatsvinden van 5 t/m 14 oktober.